Групов проект в Github и Visual Studio 2012

VS_GITТъй като забелязах, че много колеги имат проблем със създаване на групов проект, разработван на Visual Studio 2012 в Github, реших да опиша един от правилните начини:

 1. Влизаме в акаунта си в Github и създаваме нова организация – Account settings – Organizations – Create new organization

2. Добавяме колегите, с които работим по дадения проект като owners. Така всички имаме еднакви права за четене и писане по файловете в проекта.

3. Локално на нашия компютър създаваме нов солюшън със името на проекта си във Visual Studio 2012. Директорията, в която го създаваме трябва да е тази, която е Default storage directory на GitHub в нашия компютър – при мен е C:\Users\admin\Documents\GitHub.

4. Ако имаме вече готов проект го добавяме kъм солюшъна с Add existing project.

5. Трябва да превърнем така създадения солюшън в ново репозитори на нашата организация в Github. За целта аз ползвам Visual Studio Tools for Git. Превръщам проекта в репозитори с десен бутон върху Solution-а и после Add solution to source control – излиза pop-up прозорец, в който избираме Git.
git

6. За да закачим репозиторито към нашата организация в Github ползвам тула на Github за Windows. В него избираме Tools – Options – Scan for repositories – Маркираме нашето новосъздадено репозитори – Add – Update.

7. Сега вече може да видим новосъздаденото репозитори в local repositories. Отваряме го и най-отгоре имаме бутон Push to Github. Като го натиснем може да изберем към кой акаунт да прикачим репозиторито. Натискаме Push и проекта ни вече е качен в Github.
github

Тук има информация как да правим Clone, Commit и Push през Visual Studio Tools for Git, както и как да се разрешават конфликти при Commit на различни версии на един и същ файл от различни участници в проекта.